частные больницы киева
приватные клиники киева приватна_онкологічна_лікарня_в_києві

Мобільний застосунок
«Особистий кабінет пацієнта»

лечение рака в киеве
с.Ходосівка

До всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертензією

До всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертензією «Клініка Мануфактура» дає прості, але ефективні поради щодо нормалізації артеріального тиску.

Ось вони:

  • правильно харчуйтесь;
  • ведіть активний спосіб життя;
  • нормалізуйте режим роботи та відпочинку (це один з ключових інструментів в боротьбі з хронічним стресом);
  • скорегуйте зайву вагу;
  • слідкуйте за рівнем артеріального тиску (при його підвищенні, обов'язково зверніться до лікаря, і, постійно приймайте антигипертензивну терапію, що він призначить);
  • уникайте тютюнопаління;
  • уникайте зловживання алкоголем;
  • регулярно (1 раз на рік) перевіряйте стан свого організму (рентген органів грудної клітини, електрокардіограма, загальні аналізи крові та сечі, рівень цукру в крові, ліпідограма).

Більш детальне обстеження буде враховувати індивідуальні особливості Вашого організму і потребує консультації лікаря. Тепер докладніше по кожному з пунктів.

Для профілактики серцево-судинних захворювань підходить середземноморська дієта. Ось її основні принципи: вживання у великій кількості овочів та фруктів, а також бобових, зменшення

кількості споживаних вуглеводів, оливкова олія, замість жирів тваринного походження, і в першу чергу, споживання великої кількості риби та морепродуктів – все це і є секрети середземноморської дієти.

Активний спосіб життя – це, за рекомендаціями лікарів 3 і більше разів на тиждень 30 і більше хвилин аеробних навантажень (швидка ходьба, біг, їзда на велосипеді, плавання, робота на орбітрек і інші динамічні види активності), інтенсивність яких залежить від рівня Вашої тренованості.

Нормалізація режиму включає достатній за тривалістю нічний сон (7-8 годин) і своєчасний за часом відхід до сну (бажано не пізніше 22:00). Оптимальну вагу можна обчислити, скориставшись індексом маси тіла (величина, що дозволяє оцінити ступінь відповідності маси тіла зросту, і тим самим, побічно оцінити, чи є маса недостатньою, нормальною, надмірною). Оптимальний показник знаходиться в межах 18-24. В інтернеті досить онлайн калькуляторів для розрахунку цього показника. Розрахуйте свій. Цільовим рівнем артеріального тиску вважається тиск менше 130/90. Більш детальну інформацію щодо конкретно Вашого випадку Ви можете отримати у фахівця.

Згідно з визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, курцем вважають людину, яка вживає, як мінімум, один будь-який тютюновий продукт кожен день. Під тютюновим продуктом розуміють виріб, повністю або частково виготовлений з тютюнового листя в якості сировини, приготоване для паління, смоктання, жування або нюху.

Надмірним споживанням алкоголю вважають вживання більше 2-х стандартних порцій алкогольних напоїв в день для чоловіків, причому показник для жінок і осіб з невеликою вагою становить 1 стандартну порцію. Однією стандартної порцією вважають таку, що містить 10 грамів спирту. Така кількість міститься приблизно в 330 мл пива, або 125-150 мл вина (9-11% міцності), або 25-30 мл міцних (40-45% міцності) алкогольних напоїв.

Піклуйтеся про своє серце і судинах, і вони довго будуть радувати Вас надійною роботою. Вичерпну інформацію про методи профілактики, діагностики, лікування серцево-судинної патології Ви можете отримати в медичному центрі «Клініка Мануфактура». Наші фахівці розроблять для Вас персональний план обстеження, індивідуальну профілактичну програму, а, при наявності патології – підберуть адекватне лікування, засноване на доказовій медицині, враховуючи особливості Вашого організму.

Читати інші статті

клініка мануфактура статті клініка мануфактура статті

10.04.2024

Сучасні аспекти клінічної онкології та онкохірургії

Науково-практична конференція для лікарів-онкологів

Детальніше

клініка мануфактура статті клініка мануфактура статті

13.02.2024

Лінійний прискорювач Центру Онкології

Передові технології променевого лікування

Детальніше

Запишіться на прийом

Ваше ім'я

Номер телефону

E-mail

Напрямок

Бажана дата

Коментар


//